Filetarea sprancenelor: Tot ce trebuie sa stiti despre aceasta tehnica de modelare

Filetarea sprancenelor este o optiune excelenta, naturala pentru indepartarea parului din zona ochilor. Avand originile in Asia, filetarea firelor este un proces simplu care este adesea considerat a fi una dintre cele mai nedureroase (si cel mai putin invazive) optiune pentru modelarea fruntii.

Procesul de filetare este destul de simplu si implica in mod obisnuit o singura bucata de fir de bumbac. Dupa ce stergeti zona sprancenelor cu alcool, firul este “rasucit si tras de-a lungul ariilor de par nedorit care actioneaza ca un mini-lasou, ridicand foliculul de par direct de la radacina fara a folosi orice substante chimice inutile pe pielea delicata.

Firele sunt rasucite pentru a se rostogoli eficient pe piele si a scoate in mod individual radacinile parului nedorit. Desi exista multe metode diferite de filetare, aceasta este cea mai practicata tehnica.

Alte metode includ fie utilizarea unui lant pentru a tine firul in loc de gura, fie “metoda fluture”, care utilizeaza firul nodat rasucit si tras prin doua degete pe fiecare mana. Clientii sunt asezati in mod obisnuit intr-un scaun inclinat si sunt rugati sa mentina pielea in jurul zonei frunzelor intinsa, ceea ce face zona mai accesibila si adesea atenueaza disconfortul.

Avantaje
Spre deosebire de ceara sau lasere, filetarea este considerata una dintre cele mai sigure si mai precise metode de indepartare a parului, in special in zonele delicate din jurul ochiului. Aceasta permite specialistilor sa aiba un control mai mare asupra partilor care sunt indepartate. Tehnica este, de asemenea, “100% naturala”, ceea ce inseamna ca nu exista substante artificiale, substante chimice sau tehnici invazive utilizate in timpul procedurii.

Chiar si dermatologii sunt incantati de aceasta tehnica de modelare a sprancenelor. Ei considera ca este una dintre cele mai sigure optiuni, cel putin in ceea ce priveste pielea.
Un bun practician are miscari usoare si nedureroase cu firul si pielea.

Desi filetarea implica o bucata de fir detinuta in gura practicantului, riscul de contaminare nu este prea mare pentru ca “partea din fir care face contact cu gura firului nu este aceeasi parte care face contactul cu pielea. Cu pregatire si ingrijire adecvata, aceasta situatie neplacuta poate fi evitata.

Dezavantaje
Desi este considerata o procedura sigura si neinvaziva de modelare a sprancenelor pentru majoritatea, din pacate, aceasta nu inseamna ca tehnica nu vine cu un set propriu de riscuri. Specialistii nu recomanda aceasta metoda in cazul in care ati avut in zona respectiva o interventie cosmetica recenta si pielea nu a avut timp sa se vindece.

Frecventa
In timp ce rata de re-crestere depinde de cat de repede creste parul tau, de obicei clientii repeta procedura la un interval de doua-trei saptamani. Deoarece procesul elimina firele singulare de la radacina, rezultatele pot dura la fel de mult ca in cazul indepartarii firelor cu ceara.

Gasirea practicianului potrivit
La fel ca relatia dvs. cu dermatologul dvs., cu hairstylistul si chiar cu dentistul dvs., gasirea unei persoane in care aveti incredere – in special in cazul sprancenelor – este importanta. Inainte de a recurge la aceasta procedura, asigurati-va ca aveti o conversatie deschisa cu medicul dumneavoastra pentru a discuta despre forma dorita.

Preturi
Costurile variaza in functie de regiune, practician, dar si de nevoile individuale. Investitia in frumusete nu este niciodata o risipa, asa ca, atunci cand vorbim de un proces menit sa va asigure un aspect fizic mai placut, nu este momentul sa economisiti.