Interviul online. Convinge-te ca poti deveni un model de videochat

Daca ai fost tentata de a aplica pentru un job in domeniul vieochatului, acesta articol te va ajuta cu siguranta. Am ales sa discutam despre tot ce tine de industria modelelor online, asa ca azi am ales un nou subiect si anume, interviul online. Practicat nu doar in angajarile in videochat, ci si in alte domenii de munca, interviurile online reprezinta o metoda eficienta de a filtra cat mai bine candidatii pentru posturile respective si in acelasi timp ofera posibilitatea celor care aplica sa afle mai multe despre ce presupune activitatea respectiva, inainte de a merge la intalnirea cu un recruiter.

Multe studiouri aleg aceasta forma de a recruta, deoarece isi pot face o idee despre ceea ce isi doreste fiecare candidata, care este experienta sau nivelul acesteia de cunostinte in domeniu, care sunt aptitudinile si disponibilitatea, dar si asteptarile salariale.

De regula, un astfel de interviu este sub forma unui formular, unde timpul de completare este relativ scurt, urmand ca mai apoi sa primesti un raspuns cu privire la aplicatia ta. La fel ca aplicatiile pentru alte domenii de pe platformele online, aceste interviuri online solicita informatii personale, dar si informatii referitoare la abilitatile tale.

Spre deosebire de parerile celorlalti, in videochat exista un intreg proces de recrutare prin care sunt selectate doar persoanele care corepund standardelor si nevoilor fiecarui studio. Atunci cand luati decizia de a face un prim pas in videochat, asigurati-va ca studioul ales poate oferi toate conditiile necesare dezvoltarii personale si construirii unei cariere de succes in domeniu, bineineles, daca acesta este obiectivul urmarit.

In cazul in care raspunsul este negativ, indrazneste sa ceri un feedback cu privire la aplicatia ta. Multi dintre noi alegem sa nu continuam discutia daca situatia este nefavorbila, uitand de cele mai multe ori esentialul, si anume raspunsul din partea recruiterului care ne poate ajuta pe viitor. Un feedback furnizat ne poate schimba felul de a gandi sau a aplica la viitoare oportunitati de cariera.

Daca interviul nu este sub forma de conferinta video, atunci emotiile nu trebuie sa te preseza. Gandeste-te ca este o sansa de a avea un job bine platit, de a lucra cu o echipa tanara, unde majoritatea persoanelor sunt de sex feminin, acces la servicii de infrumusetare in permanenta, traineri instruiti, gata sa ofere suportul necesar in situatii limita si nu numai. Interviurile fac parte din procesul nostru de dezvoltare la care lucram in permanenta, iar modul in care le abordam ne poate furniza succesul la care toti visam.