Limitele de care te lovesti atunci cand vrei sa te angajezi in videochat

Limitele personale sunt limitele fizice, emotionale si mentale pe care le instituim pentru a ne proteja de vulnerabilitatile de care ne lovim pe parcursul vietii. Ele ne permit sa separam cine suntem si ceea ce gandim si simtim de gandurile si sentimentele altora, mai ales de cele negative care ne pot afecta deciziile sau cariera.

Nu ar fi posibil sa ne bucuram de relatii sanatoase fara existenta unor limite personale sau fara dorinta noastra de a le comunica direct si cinstit cu ceilalti. Trebuie sa recunoastem ca fiecare dintre noi este un individ unic, cu emotii, nevoi si preferinte distincte. Acest lucru este valabil si pentru modelele de videochat care se bucura de independenta personala si profesionala, care si-au asumat greutatea schimbarii, iar acum se bucura de o viata totalmente lipsita de griji.

A stabili granitele personale inseamna sa va pastrati integritatea, sa va asumati responsabilitatea pentru cine sunteti si sa va controlati viata.

Cum putem stabili granite personale benefice dezvoltarii profesionale?

Stiti ca trebuie sa va asumati responsabilitatea pentru modul in care luati deciziile si implicit pentru acele decizii care contribuie la schimbarea unui job. Limitele tale actioneaza ca filtre care permit ceea ce este acceptabil in viata ta si ce nu este. Daca nu aveti limite care sa va protejeze si sa va defineasca, ca intr-un puternic simt al identitatii, aveti tendinta de a fi vulnerabile in fata parerilor ceilalti. Pentru a evita aceasta situatie, stabiliti limite clare si decisive, astfel incat ceilalti sa le respecte.

Recunoasteti ca nevoile si sentimentele altor persoane nu sunt mai importante decat ale voastre. Multe femei au crezut in mod traditional ca nevoile sotilor si copiilor lor sunt mai importante decat ale lor. Acest lucru nu este doar neadevarat, ci poate submina functionarea sanatoasa a dinamicii familiale sau relationale. Daca o femeie care isi doreste sa ajunga model de videochat nu este apreciata pentru activitatea pe care o desfasoara, ea, la randul ei, ii priveaza pe ceilalti de avantajele pe care le-ar putea aduce o relatie de prietenie sau un ajutor la care s-ar putea incumeta.

Identificati actiunile si comportamentele pe care le considerati inacceptabile. Lasati-i pe altii sa stie cand au trecut linia, au actionat in mod necorespunzator sau v-au afectat in vreun fel. Nu va fie teama sa le spuneti altora cand aveti nevoie de spatiu emotional si fizic. Insa, mai important decat atat este sa ai incredere in tine. Tu esti autoritatea cea mai relevanta pentru tine. Nu permite nimanui sa ia decizii pentru tine. Limitele sanatoase va permit sa respectati un plan benefic ce va poate schimba viata in bine, ajutandu-va va va apreciat mai mult abilitatile si identitatea, precum si pe cele ale celorlalti.